Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
ESKÜVŐI DJ

Zenék esküvői polgári szertartásra

Az esküvő egyik, ha nem legfontosabb része a polgári szertartás. A párok választhatnak, hogy házasságkötő teremben vagy külső helyszínen szeretnék kimondani a boldogító igent. A legtöbb anyakönyvvezető némi felár ellenében szívesen kimegy és a pár által választott helyen vezeti le a ceremóniát. Amennyiben házasságkötő teremben tervezitek a szertartást ott rendelkezésre áll a megfelelő hangtechnika és általában a zenék is adottak, bár szerencsére van lehetőség néhány helyen saját zenék lejátszására is. Ha viszont a lakodalom helyszínén terveztek örök hűséget fogadni, akkor szükségetek lesz szertartás hangosításra és kellenek majd zenék az esküvői szertartáshoz.

Ha nem az önkormányzat épületében szeretnétek összeházasodni, hanem egy különleges helyszínen, mindenképpen érdemes szertartás hangosítást kérnetek. Én is és a legtöbb esküvő DJ vagy zenekar szívesen megoldja. Ha esetleg az anyakönyvvezető azt mondja ő is meg tudja csinálni, tapasztalatból mondom, ne kérjétek, mert ilyenkor a kismagnójára gondol, amit Ő vagy a segítője nyomkod a következő számra. Ez elég illúzióromboló tud lenni. Szükség van rendes mikrofonos és zenei hangosításra és egy olyan emberre, aki akkor csak ezzel foglalkozik és tapasztalata van benne. 

Egy ilyen alkalomhoz fontos a megfelelő zenék kiválasztása. Általában alapvetően két irányból lehet megközelíteni: A szertartás egész ideje alatt szóljon valamilyen zene (a beszéd alatt halkabban, a különböző elemek alatt hangosabban) vagy a beszéd alatt ne legyen, csak az aláírásnál, gyűrűhúzásnál, stb. Ezt érdemes előre egyeztetni az anyakönyvvezetővel, mert sokszor Ők vagy az egyik vagy a másik opciót preferálják. 

Zenék esküvői polgári szertartásra

A zenéket a polgári szertartáshoz azt ajánlom a saját ízlésetekhez, stílusotokhoz válasszátok, és ne az alapján döntsetek mi tetszene a násznépnek. Amúgy is eléggé fogtok izgulni ekkor, de pár ismert, szeretett dallam nyugtatólag tud hatni. Ne féljetek bátran választani, fel tudja dobni a hangulatot egy-egy jól kiválasztott rátok jellemző szám. 

Az alábbiakban mutatok pár zenét az esküvői szertartáshoz, de természetesen nem csak ezek közül lehet választani, ha kéritek, szívesen küldök egy hosszabb listát, ha segítségre lenne szükséget a zenék kiválasztásában.


Zenék bevonuláshoz:

Kenny G - The Wedding Song

HAVASI — Tavaszi szél | Kultúrák Hídja szimfónia

Christina Perri - A Thousand Years instrumental

Natasha Blume - Journey

Dream Theater - A Savior In The Square


Zenék aláíráshoz, gyűrűhúzáshoz, szertartáshoz 

Lord of the Rings Medley - Lindsey Stirling

Yiruma - River Flows in You (instrumentális)

Johnny Cash - Ring Of Fire

Theme From Sunshine - Hollywood Movie Strings

Insomnium - The Swarm


Szülőköszöntő zenék 

Bon Jovi - Always - piano cover

Apey - 'I Want You To Miss Me'

Miley and Billy Ray Cyrus - You Can Let Go, Daddy

Hans Zimmer & Lisa Gerrard - Now We Are Free

Stringspace String Quartet - The Verve - Bitter Sweet Symphony