Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
ESKÜVŐI DJ

Miért válasszunk esküvő DJ-t? 

Aki nem annyira járatos az esküvőkön vagy az esküvő szervezésben joggal felmerülhet a kérdés miért és milyen DJ-t válasszunk az esküvőre. Általánosságban a lagzira 3 féle zeneszolgáltató közül választhatunk:

  • zenekar
  • szintetizátoros zenész
  • dj

Egy zenekar minimum 2 de inkább 3 főből áll, de vannak formációk akik 6-8 emberből állnak össze. Természetesen az élő zenével nem lehet felvenni a versenyt, de ahhoz, hogy tényleg olyan minőségben szólaljanak meg ahogy elképzeltük, szükség van egy 4-5 főből álló zenekarra, női és férfi énekessel. Ezek a szolgáltatók akik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak legalább 3-400.000 Ft-ba kerülnek. A járulékos költségekről nem is beszélve (étel ital fogyasztás minden tagnak, szükség esetén szállás, stb. ) és ez eléggé megdobja a büdzsét.

​A szintetizátoros zenészek legnagyobb hátránya, hogy eléggé egysíkúak, hasonló zenei hangzással és énekkel játsszák végig az estét. Minőségben nagyon kevés van véleményem szerint aki színvonalas produkciót tud nyújtani az egész esküvő alatt.

El is érkeztünk az esküvő DJ-hez. Egy DJ legfőbb előnye, hogy minden számot eredetiben és jó minőségben tud lejátszani. Az egész esküvő alatt rendelkezésre tud állni, akkor is szól a zene ha éppen nem tud a pultban lenni. Nem tart pihenőt, nincsenek szünetek a zenék között. Ha a helyszínen van a ceremónia akkor azt minden gond nélkül le tudja hangosít ani.

"Akkor megfelel bármilyen DJ, akár az is aki a kedvenc szórakozóhelyünkén zenél?"

Valószínűleg nem. Az a lemezlovas aki csak szórakozó helyeken szokott fellépni, az sokkal szűkebb zenei spektrumon mozog általában, mivel neki nem kell olyan széles réteget mind korban mind ízlésvilágban kielégíteni. Adott helyekre csak egy szűkebb korosztály bizonyos zenei ízléssel szokott járni, míg egy esküvőn, a kisgyerekektől a nagymamáig, mindenkinek élvezhető produkciót kell nyújtani. Lehet, hogy a Dj ismerősünk a helyi kis klubból jóval olcsóbban is el fogja vállalni, de mivel nincs tapasztalata ilyen jellegű eseményeken, ezért elég nagy az esélye, hogy nem pozitív értelemben marad emlékezetes a nagy nap.