Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
ESKÜVŐI DJ

Miért jó ha legális a dj az esküvőn? 

Ma Magyarországon rengeteg DJ van és e lemezlovasok közül sokan vállalnak esküvőket is. Jó páran közülük azon próbálnak spórolni, hogy nem hivatalosan játszanak és jogdíjat sem fizetnek. Ha ilyen embert hívunk meg szolgáltatónak az esküvőnkre tisztában kell lennünk a veszélyekkel, amiket vállalunk.


A leglátványosabb és legbosszantóbb ha az esküvő DJ-nek nincs befizetve a jogdíja és ellenőrzést kapunk a nagy napon. Sokan mondják, hogy egy esküvőre nem jöhet be ellenőrizni senki így lebukni sem lehet. Ez tévedés. Ha már étteremben vagy olyan helyen tartjuk a rendezvényt ami amúgy is vendéglátással foglalkozik akkor oda bármikor bemehet ellenőrizni a hatóság. Amennyiben a lemezlovas rendelkezik érvényes jogosítással akkor ez az ellenőrzés akár fel sem tűnik a násznépnek, gördülékenyen megy tovább a lakodalom. Amennyiben viszont ezzel problémák adódnak akkor az egész rendezvényt azonnal leállítják és elindítják az eljárást és még a technikai hátteret is lefoglalhatják. Senki sem szeretné szerintem ha az ő nagy napján egy megbízhatónak mondott szolgáltató miatt lenne vége a lagzijának és tenné tönkre az több hónapos szervezést.
AZ adott DJ-t itt tudjátok ellenőrizni, hogy valóban rendelkezik e jogosítással: http://www.legalisdj.hu ​. Az én oldalamat pedig itt találjátok, igazolva, hogy ha engem választotok akkor ezzel a részével sem lesz probléma: www.legalisdj.hu/jezus-toth-laszlo-eskuvoi-dj

A másik fontos része, hogy adjon számlát azaz hivatalosan is legyen bejelentve. Ha olyan emberrel dolgozunk aki feketén vállal munkát annak a veszélyei nem feltétlenül olyan látványosak, mintha nem lenne befizetve a jogdíja, de ugyanolyan kellemetlenségeket tud okozni. Őt is ellenőrizhetik egy helyszíni vizsgálatkor, de ha esetleg egy korábbi esküvőn megbukott akkor az elhúzódó jogi procedúrák miatt még az is előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban mondja le és minket elég nehéz helyzetbe hozva hetekkel vagy akár napokkal az esküvő elött kereshetünk új szolgáltatót. 
Minden esetben kössünk szerződést melyben fixálva van, hogy mi történik ha mi mondjuk le és mi ha a DJ. 

Én minden esteben szerződést kötök a megbízóval és a szolgáltatásról ÁFA körön kívüli számlát állítok ki.