Weboldal címe
Weboldal alcíme
Esküvői DJ Megyer
ESKÜVŐI DJ

Esküvő egy saját faluban - Eglė és Aaron esküvője

Az egyik nagy előnye annak, hogy esküvői DJ vagyok, az az, hogy nagyon sok szép és különleges helyen járok. Egyike az ilyen helyeknek ahol tavaly megfordultam egy esküvőn, Megyer. Vas megye és Veszprém megye határán található kis falut hivatalosan 23-an lakják, de életvitel szerűen kevesebben élnek ott. A helyiek kitalálták, hogy felújítják az üresen álló házakat amiket bérbe lehet venni a község központjában lévő pajtával együtt, így akár egy komplett falutok is lehet a nagy napotokon.

2018 május közepén Eglė és Aaron esküvőjén vettem részt ezen a varázslatos helyszínen. A menyasszonyt még az egyetemről ismerem, nagyon sok bulimon találkoztunk ezen az évek alatt. Mikor felkértek, hogy én zenéljek a lakodalmukon, azonnal és nagy örömmel vállaltam el. ​Eglė litván származású, Aaron pedig Románia magyar lakta részéről jött. Ha hozzáteszem, hogy a barátok között voltak németek, magyarok, a fotósok pedig Izlandon élnek, akkor látható mennyire nemzetközi volt az esküvő. 

Szeretek ilyen több nemzetiségű esküvőn zenélni, mert sok olyan szokást is láthatok, ami nálunk nem része a lakodalmaknak. 

A szertartás a pajta mellett található mezőn volt egy fa árnyékában, melyet a násznép szalmabálákon ülve nézhetett végig. Az anyakönyvvezető nagyon kedves és felkészült, teljes mértékben Aaronékra szabva tartotta a ceremóniát.
Mivel a szertartás  valamivel 3 után kezdődött, elég sok idő volt vacsoráig. Legalábbis én úgy gondoltam. Itt történt az első dolog ami érdekes volt elsőre. Az előételt nem sokkal az igenek kimondása után tálalták. Miután mindenki elfogyasztotta a finom magyaros falatokat, Eglė és Aaron eltáncolta az első közös táncukat mint férj és feleség. Ekkor még nem volt 17 óra. Kicsit féltem, hogy hogyan reagál a násznép a korai időpontra, de mindenki azonnal elkezdett táncolni. A vacsora többi részét az este folyamán részletekben tálalták, (félóra-óra tánc után a levest, majd kb másfél órával a leves után a főételt.  A hagyományos magyar lakodalmakkal ellentétben, ahol leülünk, 2-3 órán át folyamatosan degeszre esszük magunkat, majd félóra kajakóma után megpróbáljuk meghódítani a táncparkettet, ezen az estén folyamatosan finomakat lehetett enni, ami mivel nem egyszerre lett tálalva, nem nyomott el senkit, viszont elég energiát adott folyamatos tánchoz.  Nagyon jó ötlet volt így tálalni a vacsorát. 

Az éjszaka folyamán két olyan népszokásnak is tanúja lehettem, amit eddig Magyarországon nem láttam. Az egyik, hogy a menyasszony szülei egy égő gyertyát nyújtanak át az ifjú párnak, amivel családi otthon tüzét, melegét adják tovább jelképesen a fiataloknak. 
A másik, hogy itthon a szinte kihagyhatatlan menyasszonytánc helyett mindenki körbeállt egy tábortüzet. Egy edényből egyesével minden jelenlévő egy kis szikrázó port szórt a tűzbe és mondott egy jókívánságot a friss házasoknak. Nagyon hangulatos volt az éjszakában fel-fel szikrázó tűz mellett hallgatni a sok kedves szót, amit Aaronéknak kívántak a család és a barátok. 

Egy nagyon jó hangulatú és számomra több újdonsággal is szolgáló esküvőn vehettem részt, ahol a táncos lábú násznép egészen reggel 4-ig ropta, ami figyelembe véve, hogy már délután 5kor is táncoltak külön dicséretet érdemel.

Ha szeretnétek a várostól távol egy egyedi helyszínen tartani az esküvőtöket, akkor ajánlom a Megyer Pajtát, ahol nagyon kedves és segítőkész mindenki.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet és szeretnéd ha a Ti esküvőtökön is én zenéljek kattints ide: