Weboldal címe
Weboldal alcíme
Blog

Tippek és
élménybeszámolók

Esküvői DJ Balatonfüred - Eszter és Márk esküvője a Hotel Margarétában 

2018 májusának utolsó hétvégéjén Balatonfüreden zenéltem Eszter és Márk esküvőjén. Helyszínnek a Hotel Margarétát választották, mely az egyik legszebb bálteremmel rendelkezik ahol eddig felléptem, mint esküvői DJ. 


Esküvő egy saját faluban - Eglė és Aaron esküvője 

Az egyik nagy előnye annak, hogy esküvői DJ vagyok, az az, hogy nagyon sok szép és különleges helyen járok. Egyike az ilyen helyeknek ahol tavaly megfordultam egy esküvőn, Megyer. Vas megye és Veszprém megye határán található kis falut hivatalosan 23-an lakják, de életvitel szerűen kevesebben élnek ott. A helyiek kitalálták, hogy felújítják az üresen álló házakat amiket bérbe lehet venni a község központjában lévő pajtával együtt. 


Zenék esküvői szertartásra 

Az esküvő egyik, ha nem legfontosabb része a polgári szertartás. A párok válaszhatnak, hogy házasságkötő teremben vagy külső helyszínen szeretnék kimondani a boldogító igent. A legtöbb anyakönyvvezető némi felár ellenében szívesen kimegy és pár által választott helyen vezeti le a ceremóniát. Amennyiben házasságkötő teremben tervezitek a szertartást ott rendelkezésre áll a megfelelő hangtechnika és általában a zenék is adottak, bár szerencsére van néhány helyen saját zenék lejátszására is. Ha viszont a lakodalom helyszínén terveztek örök hűséget fogadni, akkor szükségetek lesz szertartás hangosításra és kellenek majd zenék az esküvői szertartáshoz. Kattintás után pár zene polgári szertartáshoz.


A 2018-as év sok újdonságot hozott.  Csodálatos helyeken zenéltem és sok kedves és jófej emberrel sikerült megismerkednem, főállású esküvő DJ-é váltam és megszületett a kislányom. Emellett bejártam a dunántúl nagy részét, Budapesttől Fonyódig, Velencétől Sokorópátkáig, Veszprémtől Őrimagyarósdig. Tehát nem unatkoztam, de ha kicsit részletesebben is érdekel hogyan alakult a 2018-as évem akkor olvass tovább.


Az előző blog bejegyzésemben leírtam mennyibe kerül egy esküvő amerikában ​. Most ugyanezt nézzük meg itthon mennyiből tudjuk kihozni a nagy napot.
Egy ideje már beindult az esküvői szezon. A legtöbben jellemzően ezekben a hónapokban mondják ki a boldogító igent, de sokan vannak azok is, akik ilyenkor szánják rá magukat a lánykérésre. Ezért most összegyűjtöttem,  milyen költségekkel is jár egy esküvő, és megmutatjuk azt is, hol lehet kicsit spórolni a lagzin.


Az esküvő az ember életének egyik legnagyobb felhajtása, amivel persze együtt járnak a néha hajmeresztő költségek. Egy átlagos esküvő (és lagzi, persze) is akkor pénzbe kerül, hogy az ember csak kapkodja a levegőt, de hát ilyen esemény kapcsán nem nagyon lehet vitatkozni, az ember fizet, mint a katonatiszt. A kérdés csak az, hogy mennyit.


Zsoltit még onnan ismerem, mikor még az egyik első veszprémi rezidenciámra jártak át fehérvárról bulizni rendszeresen. Időközben Ő felkerült pestre én is átkerültem egy másik helyre zenélni. Évekkel később megkeresett a neten, hogy a régi bulik emlékére szeretné ha én lennék a dj az esküvőjén.


Aki nem annyira járatos az esküvőkön vagy az esküvő szervezésben joggal felmerülhet a kérdés miért és milyen DJ-t válasszunk az esküvőre. Általánosságban a lagzira 3 féle zeneszolgáltató közül választhatunk:

  • zenekar
  • szintetizátoros zenész
  • dj

Május utolsó szombatján Niki és Attila esküvőjén szolgáltattam a talpalávalót a veszprémi Zóna étteremben. Kisebb létszámú de nagyon jó hangulatú lagzin vehettem részt.


Ma Magyarországon rengeteg DJ van és e lemezlovasok közül sokan vállalnak esküvőket is. Jó páran közülük azon próbálnak spórolni, hogy nem hivatalosan játszanak és jogdíjat sem fizetnek. Ha ilyen embert hívunk meg szolgáltatónak az esküvőnkre tisztában kell lennünk a veszélyekkel, amiket vállalunk.


Esküvő kiállítás 2016 Veszprémben

2016 telén úgy döntöttem én is kiállítok a veszprémi Lovassy Gimnáziumban tartott Esküvő Trend kiállításon.
Szombat és vasárnap is tartott a rendezvény és viszonylag sokan is voltak bár nagyrészük már úgy jött, hogy mindenük megvan.
Ennek ellenére sok párral sikerült beszélgetnem és kapcsolatba kerülnöm. Szeretem az ilyen rendezvényeket mert itt mindkét fél élőben látja a másikat és nem személytelen levelezésen keresztül ismerkedünk meg. Könnyebben tudok a felmerülő kérdésekre válaszolni és esetleg segíteni, tanácsot adni néhány dologban amire az ifjú pár még nem gondolt.
Összességében jól telt ez a két nap és pozitívnak itélem meg a kiállítást és ajánlom mindenkinek, hogy megéri ezekre eljönni és körbenézni.