Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
ESKÜVŐI DJ

Az esküvő ára Amerikában

Az esküvő az ember életének egyik legnagyobb felhajtása, amivel persze együtt járnak a néha hajmeresztő költségek. Egy átlagos esküvő (és lagzi, persze) is akkor pénzbe kerül, hogy az ember csak kapkodja a levegőt, de hát ilyen esemény kapcsán nem nagyon lehet vitatkozni, az ember fizet, mint a katonatiszt. A kérdés csak az, hogy mennyit.

Az Egyesült Államokban például átlagosan 35 329 dollárt (ami 9,7 millió forint), és ez azért még amerikai mércével és pénztárcával mérve is erősen a horrorkategória.

Az immár tizedik éve kiadott, esküvői költségekre specializálódott kiadvány, a The Knot 2016 Real Weddings Study adatai további fejcsóválásra késztethetnek minket, ugyanis ebben az átlagos összegben nincs benne a nászút.

A felméréshez 13 ezer menyasszonyt és vőlegényt kérdeztek ki az Egyesült Államokban, és az adatokból az derült ki, hogy egyetlen év alatt 2688 dollárral (736 ezer forinttal) emelkedtek egy átlagos esküvő költségei. 

Természetesen a helyszín sem minden, a legdrágább Manhattan, ahol egy boldogító igenért és az utána következő partiért 78 464 dollárt kell átlagosan fizetni (ez laza 21,5 millió forint, ami azért na). 

Nyilván ez extrém magas összeg, már Long Island is „csak” 67 831 dollárba (18,5 millió forintba) kerül, de aki jót akar magának, vagy legalább a pénztárcájának, az a kies Arkansas felé veszi az irányt, hiszen ott már 19 522 dollárból (5 millió 350 ezer forintból) megúszhatja az egészet. 

Nem lehetne trendi egy egyszerű esküvő pár vendéggel és utána egy kellemes közös vacsora? 

(Fotó: pixabay.com/artisticfilms , forrás: http://gazdagisztan.blog.hu  ​)